A Golden rule for Public Investments. 8 november, kl 15.45-17.30. Norra Latin, Stockholm.


4 november, 2018

Så kan vi skapa lånefinansierade investeringar idag för ökad konsumtion imorgon. Föreläsning och samtal med Achim Truger, professor i nationalekonomi vid Berlin School of Economics and Law, föreslagen ny medlem av German Council of Economic Advisors.

Bristande underhåll av järnvägsnätet leder till återkommande störningar i trafiken. Eftersatt skötsel och renovering av skolor, sjukhus och andra offentliga serviceinrättningar skapar problem för elever, patienter och personal. Bostäder tillkomna under miljonprogrammet är i uppenbart behov av upprustning. Gemensamt för dessa problem är nödvändigheten av offentliga investeringar, men hur skall dessa säkerställas i tider av nedskärningar och lågkonjunkturer?

Välkomna till en föreläsning med Achim Truger kring för- och nackdelarna med en s.k. gyllene regel för offentliga investeringar, en regel som skapar utrymme för lånebaserade investeringar idag för att ge möjlighet till ökad konsumtion imorgon. Truger är professor i nationalekonomi, särskilt makroekonomi och ekonomisk politik, vid Berlin School of Economics and Law. Han har specialiserat sig på offentliga finanser och är föreslagen som ny medlem av German Council of Economic Advisors. Mer information om honom återfinns på: https://www.hwr-berlin.de/en/search/kontaktdetail/753-achim-truger/.

15.45 Registrering + kaffe
16.00 Välkommen
16.05 Föreläsning av Achim Truger
16.50 Samtal med publiken
17.30 Slut

15.45-17.30, 8 november 2018
Norra Latin, rum 461, Drottninggatan 71B, Stockholm

FRITT INTRÄDE, MEN ANMÄL ATT DU KOMMER HÄR:
https://mailchi.mp/47731b962ea9/achim-truger

Arrangörer är Friedrich-Ebert-Stiftung, Katalys och det Post-keynesianska nätverket.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy