Bhaskar Sunkara: Så skapar vi ett rättvist samhälle, 4 november, 18:00-20:00


10 oktober, 2019

I sin bok ”Socialistiska manifestet” skriver Bhaskar Sunkara om socialismens historia, framtid och om hur socialismen inte bara är ett ekonomiskt system utan ett vapen mot alla former av förtryck, även rasism och sexism. Bhaskar Sunkara menar att den demokratiska socialismens mål är att ge alla rätt till sjukvård, utbildning och bostäder och att skapa nya demokratiska institutioner i samhället.

Med erfarenheter från såväl historien, inte minst den svenska, som Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez och Jeremy Corbyns framgångar håller Bhaskar Sunkara ett fördrag om hur vi i idag kan organisera oss för att bygga ett rättvist samhälle.
Efter föredraget följer ett samtal mellan Bhaskar Sunkara och Karin Pettersson, före detta politisk chefredaktör på Aftonbladet och kommunikationschef hos Socialdemokraterna.

Kvällen modereras av Daniel Suhonen. Föreläsning och diskussion förs på engelska.

Medverkande:
Bhaskar Sunkara är chefredaktör för tidskriften Jacobin. På svenska är han aktuell med böckerna ”Socialistiska manifestet” och ”Det gamla dör och det nya kan inte födas”, båda utgivna på TankeKraft förlag.

Karin Pettersson är director of public policy på Schibstedt-koncernen. Tidigare har hon varit politisk chefredaktör på Aftonbladet och kommunikationschef hos Socialdemokraterna. År 2018 gav hon, tillsammans med Martin Gelin, ut den Augustnominerade boken ”Internet är trasigt: Silicon Valley och demokratins kris”.

Daniel Suhonen är chef på den fackliga tankesmedjan Katalys och skribent på Aftonbladet Kultur.

Datum: 2019-11-04
Tid: 18:00–20:00
Plats: Katasalen, ABF-huset, Stockholm

Biljetter: https://billetto.se/e/bhaskar-sunkara-sa-skapar-vi-ett-rattvist-samhalle-biljetter-389181

Facebook event: https://www.facebook.com/events/374433353460331/

Arrangörer: Katalys, Tankekraft förlag och ABF Stockholm.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy