Hjälp oss ta Naomi Klein till Stockholm!


24 april, 2024

En av mina största läsupplevelser är Naomi Kleins bok Chockdoktrinen som kom 2007. Där visade hon hur nyliberalerna alltid använder kriser för att slå ner demokratin, genomföra drastiska reformer och öka företagens vinster.

Jag hade redan läst hennes bok No logo (2001) som på ett sätt både sammanfattade en rörelse och blev den globala rättviserörelsens bibel. Vi läste den i min SSU-klubb och vi förändrades för alltid. Sedan dess läser jag nästan allt hon skriver och hennes författarskap rör sig alltid kring de stora frågorna: den globala kapitalismen, nyliberalismen, klimatfrågan, rättvisa och orättvisor.

Grundfrågan för Naomi Klein är alltid hur vi gör motstånd just nu. Hur vi samlar oss. Jag tror väldigt många av oss behöver höra hennes röst precis den här våren 2024.

Nu har vi chansen att få Naomi Klein till Stockholm. Ordfront förlag, som ger ut hennes böcker, vill med hjälp av Katalys och Antroprocenlaboratoriet göra en helkväll med henne den 16 maj när hon är i Skandinavien.

Vi saknar egentligen bara cirka 40 000 kronor för att få ihop kalkylen. Därför gör jag något jag bara gör ibland. Om tillräckligt många av oss som uppskattar Katalys och vill att det här stora opinionsmötet ska kunna äga rum sätter in en slant efter bärkraft får vi ihop kalkylen. Som vi gjort tidigare med Clara Matteis bok Kapitalets ordning eller Klass i Sverige-projektet.

Jag vet att många har det tufft ekonomiskt. Men om du har en slant över och vill att denna levande ikon ska svänga förbi Stockholm och ge oss sina skarpaste analyser av världsläget, av vad som behöver göras nu, då får du gärna bidra. Alla bidrag är till stor hjälp. Prenumerera också gärna på vårt nyhetsbrev för att få de senaste uppdateringarna om projektet och vår övriga verksamhet.

Själv sätter jag in 500 kronor.

Swish
• Swisha ditt belopp till Katalys Swishnummer: 123 169 72 91. Skriv gärna ”Naomi Klein” i Swishmeddelandet.

Plusgiro
• Sätt in ditt belopp på Katalys plusgironummer: 694 570-3. Skriv gärna ”Naomi Klein” på inbetalningen.

Stort tack på förhand!

Daniel Suhonen, chef Katalys


OBS! Detta är ett bidrag till att göra det möjligt att ta Naomi Klein till Stockholm. Bidrag ger inte några biljetter eller rabatter, utan biljetter kommer att säljas när mötet är i hamn


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy