Katalys prisas som Europas bästa tankesmedja i välfärdsfrågor


22 augusti, 2018

Den 17 juli tilldelades den svenska tankesmedjan Katalys den brittiska tidskriften Prospect Magazines pris i kategorin ”Europas bästa tankesmedja för välfärdsfrågor” (”Best Think Tank EU Social Policy”) vid deras årliga ”Think Tank Awards” i London.

Motiveringen för priset baseras på Katalys arbete kring det svenska klassamhället i projektet ”Klass i Sverige” som har blivit uppmärksammat under våren 2018 med ett tjugotal rapporter och en seminarieserie i Stockholm.

– Det är väldigt roligt att Katalys som startade 2013 nu även uppmärksammas internationellt för deras arbete. Vi förbund som startade och äger Katalys är väldigt stolta över det arbete som de gör och för den plats de tar i debatten, säger Mikael Johansson, ordförande för 6F.

Katalys konsekventa arbete med pensionsfrågan och i debatten om vinst i välfärden bidrog till motiveringen liksom att Katalys även under 2017 har varit drivande för att ta fram en progressiv integrationspolitik.

– Katalys rapporter och projekt har varit enormt viktiga för en progressiv och ideologisk debatt både i den mediala offentligheten och ute bland fackförbundens medlemmar, säger Matz Larsson, ordförande för Katalys.

– Vår inriktning på gedigna rapporter och underlag, inte sällan framtagna av forskare bär nu frukt och det känns hoppfullt, tillägger Daniel Suhonen som är verksamhetschef vid Katalys sedan starten.

Mer information om Prospect Magazines ”Think Tank Award 2018” hittar du på länken här.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy