Jan Werner Müller – What is populism?


5 april, 2017

Seminarium: Jan Werner Müller – What is populism?

Ofta sägs att det ena eller andra partiet eller den ena eller andra åsikten är populistisk. Men vad är egentligen populism? Hur skall den definieras? Svaret på den frågan är avgörande för hur vi skall rätt förstå det populistiska hotet.

Jan Werner Mueller är en internationellt ledande forskare om demokrati och populism, för närvarande professor vid Princeton University, USA. Hans bok ”Vad är populism” har nyligen utkommit på svenska (Daidalos).

Jan Werner Muellers anförande kommenteras av Sverker Gustavsson, professor em, Uppsala Universitet.
Mötesledare: Carl Tham.
Språk: Engelska.
5 april, 2017, 18:00-19:30

Arrangörer: Katalys i samarbete med ABF Stockholm

Här kan du även lyssna på seminariet.

 

Jan Werner Müller är från Tyskland, studerade vid Freie Universitet i Berlin och har sedan dess bland annat varit Fellow vid det berömda All Souls College i Oxford. Han är sedan 2006 professor Political Science vid Princeton University i USA. Hans forskning handlar främst kring demokratin och demokratins problem. En mycket känd bok var Contesting Democracy, där han undersöker de ledande idéerna bakom demokratin och dess motkrafter i det 20:e århundradet (2011). Översatt till svenska ”Demokratins tidsålder”, 2013. Han talade kring boken på ett möte på ABF.

Under senare år har Jan Werner Müller framför allt forskat och skrivit kring den nu så aktuella högerpopulismen i Europa och USA. Hans senaste bok heter ”What is Populism” (tyska/eng 2016, översatt till nio språk), i svensk översättning ”Vad är populism?” (2016) . Han är en flitig skribent i en lång rad ledande tidningar som Frankfurter Allgemeine, Die Zeit, Guardian, Financial Times, New York Times.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy