Praktisera på Katalys


13 april, 2019

Vill du lära dig att arbeta praktiskt med opinionsbildning och politisk idédebatt? Katalys är ett partipolitiskt obundet fackligt idéinstitut som arbetar för målet att bygga en starkare arbetarrörelse. Vi söker dig som delar våra värderingar och vill arbeta praktiskt med utredningsverksamhet och politisk opinionsbildning. Praktikplatsen gäller höstterminen 2019 och ansökan ska vara inne senast 15 april.
 
Praktikens upplägg 

Katalys erbjuder möjligheten att vara involverad i alla delar av det dagliga arbetet vid en tankesmedja. I början av praktikperioden tilldelas du en handledare och tillsammans formulerar ni en arbetsplan för praktiken. Som praktikant hos Katalys får du ta fram underlag och bedriva självständigt utredningsarbete; hjälpa till med administrativt arbete som att arrangera, boka och marknadsföra seminarier; samt arbeta med den kommunikativa opinionsbildningen, som pressarbete och digital kommunikation.

Kvalifikationer 

Vi ser helst att du har en studiebakgrund inom samhällsvetenskap eller ekonomi, alternativt jämbördig utbildning med hänsyn till våra huvudområden: ekonomisk politik och fördelningsfrågor, välfärdspolitik och offentlig sektor, arbetslivets villkor och facklig kamp, samt politisk och ideologisk idédebatt.

Praktiken motsvarar en heltidstjänst och får inte överskrida en termin.
Praktiktjänsten är oavlönad, därför krävs att du erhåller annan inkomst inom ramen för en pågående utbildning (CSN).

Ansökan 

Ansök så snart som möjligt men senast den 15 april 2019.
Skicka personligt brev och CV till enna.gerin@katalys.se. Bifoga gärna ett exempel på en text du har skrivit, det kan vara en studieuppgift, en artikel eller ett debattinlägg (inget krav för ansökan).

Frågor?   

Vänligen kontakta Enna Gerin, enna.gerin@katalys.se.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy