Chantal Mouffe: Till vänsterpopulismens försvar

Chantal Mouffes uppmärksammade bok For a Left Populism (2018) finns nu på svenska!

Katalys ger tillsammans med TankeKraft förlag ut Chantal Mouffes bok Till vänsterpopulismens försvar på svenska.

Vi befinner oss mitt uppe i ett ”populistiskt ögonblick”. Den nyliberala ordning som varit gällande under de senaste decennierna har hamnat i kris, men det är alltjämt oklart vad som kommer att ersätta den. Insatserna är höga, och behovet av att förtydliga vägvalen akut.

Statsvetaren Chantal Mouffe menar att den centrala politiska konflikten under de närmaste åren kommer att stå mellan högerpopulism och vänsterpopulism. Det är en polarisering som innebär risker men också möjligheter för demokratin. Att återgå till en konsensuspräglad mittenpolitik, vilket länge varit socialdemokratins huvudspår, är inte längre möjligt, eftersom denna ”postpolitiska” modell numera helt har förlorat sin legitimitet. Vägen framåt ligger i stället i ett radikalt vänsterpopulistiskt projekt för social jämlikhet och fördjupad demokrati.

Chantal Mouffe är professor i politisk teori på Centrum för demokratistudier vid University of Westminster i London, England. Hennes verk omfattar: Gramsci and Marxist Theory; Hegemony and Socialist Strategy (med Ernesto Laclau)Dimensions of Radical Democracy; The Return of the PoliticalThe Democratic ParadoxOn the PoliticalAgonistics; and Podemos: In the Name of the People (med Íñdigo Errejón).

Boksamtal på Aspuddens Bokhandel 25 februari 19:00

I samband med utgivningen bjuder TankeKraft förlag och Aspuddens Bokhandel in till ett samtal där Daniel Suhonen och Jenny Gunnarsson Payne kommer diskutera såväl Mouffes senaste bok som den politiska situationen i Sverige idag.
Länk till Facebook-event för boksamtalet finns här.

 

KÖP BOKEN HÄR – DIREKT FRÅN TANKEKRAFT FÖRLAG.

Till vänsterpopulismens försvar


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy