Katalys essä: Vad kommer efter socialdemokratin?

Katalys essä 002:
Vad kommer efter socialdemokratin?

Vi står på tröskeln till ett nytt och historiskt årtionde. Har den krisande socialdemokratin fortfarande en roll att fylla där? Svaret är ja, enligt essäförfattaren Jenny Andersson, professor verksam vid
institutionen för idéhistoria, Uppsala universitet. Så länge kapitalismens tid inte är över, är socialdemokratin helt nödvändig för att världen inte ska urarta i kaos och apokalyps.

Essän är en konkret politisk diskussion som tar hjälp av nya tänkare som Martin Hägglund och Thomas Piketty med målet att skaka om socialdemokratin och forma en ny riktning som fördjupar välfärden och förverkligar faktisk mänsklig frihet.

KÖP BOKEN HÄR.


Om Katalys essä:
Katalys essä är en serie böcker som vi tror den breda vänstern behöver. För vi behöver dem själva. Här ger vi plats för skribenter vi vill läsa mer av men inte med ett ord för mycket. Vi lever i en tid som präglas av snuttifiering och lögner. Där vill Katalys essä ge fördjupning, fakta och mod. Vi vill skapa en plats för den intellektuella vänstern att utveckla sina tvivel, sina långa tankar och nya idéer. Eller som författaren Kjell Johansson uttrycker sitt uppdrag: Ge tröst, ge hopp, mana till motstånd.

Serien är ett samarbete mellan det fackliga idéinstitutet Katalys och Verbal förlag.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy