Katalys No. 11 En röst på SD är en röst på högern

Trots att Sverigedemokraterna gärna själva framhåller sig själv som ett socialkonservativt parti, stående utanför höger- och vänsterskalan, visar denna bok hur en röst på SD faktiskt är en röst på högern – partiet är inte enbart beskrivbart som ett främlingsfientligt parti med en hotfull svans.

I riksdagen röstar SD med Alliansen i nio av tio fall – i den konkreta politiken visar sig SD stå åt höger, trots att partiet tenderar vilja beskriva sig som ett parti som står utanför vänster-högerskalan. Sverigedemokraterna är ett parti som representerar en annan höger än den numer vanligare nyliberala högerpolitiken – istället representerar man den auktoritära och konservativa högern som vill ha en stark stat för att upprätthålla sociala hierarkier.

Författaren Mats Wingborg kartlägger i denna bok hur ett stöd till SD ger ett starkare parlamentariskt underlag för högerpolitik – en röst på Sverigedemokraterna är en röst på, då Reinfeldt, nu Anna Kindberg Batra. Arbetarklassen bör sky Sverigedemokraterna.

Mats Wingborg, född 1958 i Ludvika, är journalist, författare och föreläsare specialiserad på global arbetsmarknad, utbildningspolitik samt högerextremism.

En röst på SD är en röst på högern ges ut tillsammans med Katalys och Kata Förlag.

Hela boken kostar 72 kr/bok exkl. frakt och beställs från info@kataforlag.se, alternativt att köpa på www.bokus.se eller www.adlibris.se.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy