Katalys No. 14 Ordens makt i politiken

Vilken makt har språket? Svaret är att det betyder mer än vad vi kanske tror. Hur politiska frågor beskrivs, av vem – det spelar roll! Detta visar författaren Sara Gunnerud i denna bok.

Boken Ordens makt i politiken visar hur avgörande språket är, och varför en progressiv opinionsbildande rörelse har mycket att vinna på att använda redovisad kunskap för att stärka sina argument – för att vinna väljarnas och människornas stöd. Att på sin kammare ha klurat ut lösningen för ett politiskt problem kan tyvärr förlora i betydelse om man inte kan förmedla sin idé.

Faktum är att inom en politisk debatt är språket – orden, begreppen – ibland totalt avgörande. Hur saker och ting beskrivs påverkar vad vi ser, vad vi inte kan se, hur den politiska dagordningen ser ut och styrs av – till och med hur vi tänker kring politiska frågor.

Med andra ord är ordets makt centralt inom en politisk debatt – något som borgerliga opinionsbildare förstått, medan vänstern haltar. Det finns mycket för den opinionsbildande vänstern att lära om språkets makt.

Boken ges ut i ett samarbete mellan Katalys och Kata Förlag.

Boken kostar 125 kronor exklusive frakt, och finns att beställa på Kata Förlags hemsida.

Boken finns även tillgänglig att köpa på www.bokus.se och www.adlibris.se.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy