Sök praktik på Katalys


7 oktober, 2020

Praktisera på Katalys vårterminen 2021

Vill du lära dig att arbeta praktiskt med opinionsbildning och politisk idédebatt? Katalys är ett partipolitiskt obundet fackligt idéinstitut som arbetar för målet att bygga en starkare arbetarrörelse. Vi söker dig som delar våra värderingar och vill arbeta praktiskt med utredningsverksamhet, kommunikation och politisk opinionsbildning.

Praktikens upplägg

Katalys erbjuder möjligheten att vara involverad i alla delar av det dagliga arbetet vid en tankesmedja. I början av praktikperioden tilldelas du en handledare och tillsammans formulerar ni en arbetsplan för praktiken. Som praktikant hos Katalys får du ta fram underlag och bedriva självständigt utredningsarbete; hjälpa till med administrativt arbete som att arrangera, boka och marknadsföra seminarier; samt arbeta med den kommunikativa opinionsbildningen, som pressarbete, digital kommunikation och sociala medier.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har en studiebakgrund inom samhällsvetenskap, ekonomi, kommunikation eller journalistik, alternativt jämbördig utbildning med hänsyn till våra huvudområden: ekonomisk politik och fördelningsfrågor, välfärdspolitik och offentlig sektor, arbetslivets villkor och facklig kamp, samt politisk och ideologisk idédebatt.

Praktiken motsvarar en heltidstjänst och får inte överskrida en termin. Praktiktjänsten är oavlönad, därför krävs att du erhåller annan inkomst inom ramen för en pågående utbildning (CSN).

Ansökan

Ansök så snart som möjligt men senast den 28 oktober 2020 (urval sker löpande).
Skicka personligt brev och CV till kalle.sundin@katalys.se. Bifoga gärna ett exempel på en text du har skrivit, det kan vara en studieuppgift, en artikel eller ett debattinlägg (inget krav för ansökan).

Frågor?

Vänligen kontakta Kalle Sundin, kalle.sundin@katalys.se.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy