Sök praktik på Katalys!


16 oktober, 2018

Praktisera på Katalys – Vårterminen 2019

Vill du lära dig att arbeta praktiskt med opinionsbildning och politisk idédebatt? Katalys är ett partipolitiskt obundet fackligt idéinstitut som arbetar för målet att bygga en starkare arbetarrörelse. Nu söker vi praktikanter som delar vår vision under vårterminen 2019.

Praktikens upplägg

Katalys erbjuder möjligheten att vara involverad i alla delar av det dagliga arbetet vid en tankesmedja. Som praktikant hos Katalys får du hjälpa till med administrativt arbete som att arrangera, boka och marknadsföra seminarier, skriva pressmeddelanden, kommunicera med omvärlden i sociala medier samt producera artiklar och bedriva självständigt utredningsarbete, etc. I början av praktikperioden kommer du att tilldelas en handledare och tillsammans formulerar ni en plan för din tid på Katalys.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har en studiebakgrund inom någon av de samhällsvetenskapliga disciplinerna (sociologi, statsvetenskap, ekonomi, juridik eller journalistik) eller annan jämbördig utbildning med hänsyn till våra huvudområden: opinionsbildning inom välfärdspolitik, fördelningsfrågor, samhällsekonomi och arbetsliv.
Inom ramen för praktikplatsen ingår att ansvara för Katalys webbkommunikation. Därför värderas webbvana och erfarenhet av webbpublicering och sociala medier högt.

Allmän information

Praktiken bör motsvara en heltidstjänst och inte överskrida en termin.
Praktiktjänsten är oavlönad, därför kräver vi att du erhåller annan inkomst genom universitet/högskola (CSN).

Ansökan

Ansök till praktiktjänsten hos Katalys genom att skicka CV samt personligt brev till enna.gerin@katalys.se senast den 5 november 2018.

Vid frågor, vänligen kontakta Enna Gerin, enna.gerin@katalys.se.


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy