Vi måste prata om klass! – Föreläsning i Göteborg, 23 maj, kl 18


27 april, 2018

Välkommen till ett samtal om det svenska klassamhället i dag! Föreläsare är statsvetaren Niels Stöber och Katalyschefen Daniel Suhonen. Onsdagen den 23 maj kl.18.00.

Sverige är i dag det land i den rika världen där ojämlikheten ökar snabbast. Välfärden går på knäna. Samtidigt gör kapitaleliten stora vinster på skattepengar och det går inte en vecka utan korruptionsskandaler i den privatiserade offentliga sektorn.
En majoritet vill ha ett jämlikare samhälle och 8 av 10 ser att Sverige är ett klassamhälle. Detta trots att vi inte har talat om klass på flera decennier.Vi tror att vi för att kunna utmana borgerlighetens strävan efter fler skattelättnader för de rikaste, utförsäljning av den offentliga välfärden och ökande klyftor mellan flertalet och några få i toppen måste vi prata om klass och beskriva klassamhället.

Den stora konflikten finns mellan kapitalets politiska aktörer – och oss andra – majoriteten. Hur skulle samhället se ut om vi satte klass på agendan igen?

Statsvetaren Niels Stöber och Katalyschefen Daniel Suhonen talar om det svenska klassamhället 2018 och om vad vi har att vinna på en klassdebatt om vi vill se ett mer jämlikt och demokratiskt Sverige.

Samtalet ges i samarbete mellan ABF Göteborg och Katalys. Samtalet tar avstamp i Katalys nya utredning Klass i Sverige; en utredning där man under ledning av professor Göran Therborn och med hjälp av forskare från hela Sverige kartlagt det svenska klassamhället i det 21a århundradet. Läs mer om projektet Klass i Sverige här.

Tid: 23 maj, klockan 18.00–20.00
Plats: Mötesplats Göteborg, GFC, Södra Allégatan 1B

Ingen föranmälan, bara kom!


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy