Boken som slår tillbaka mot Tidöhögerns angrepp på demokratin är snart här


29 april, 2024

Vi skriver i allvarstider. Högerextrema attackerar politiska möten med våld. Samtidigt förbereder Tidöregeringen ett angrepp på demokratin som saknar motstycke genom att med små steg rubba fundamentet för det svenska folkstyret.

I höstas, när mönstret blev tydligt, mobiliserade Katalys en insamling som har gjort det möjligt för oss att börja ta fajten för att försvara vår svenska demokrati. Ett av resultaten av detta arbete är en bok och en motstrategi som kommer sjösättas i höst och pågå fram till valet 2026. Detta har blivit möjligt genom stöd av hundratals enskilda och ett unikt stöd från fackföreningar. Vi är många som vill försvara demokratin.

Boken Angreppet: Så urholkar Tidöregeringen vår demokrati, skriven av journalisten och författaren Peter Gustavsson, ges ut av Katalys i samarbete med Arkiv förlag och kommer bli starten. Boken kommer finnas på bokhandelsdiskarna senast i mitten av september.

Det är en välskriven, saklig och ytterst allvarlig bok. Den visar hur metodiskt Tidöregeringen agerar för att försvaga all opposition i landet och möjligheten att sprida andra åsikter och säga emot.

Angreppet är en bok alla måste läsa och diskutera!

För att underlätta och stödja detta arbete vill jag be dig som ser detta om följande:

  • Sprid denna länk i de föreningar du är med i oavsett om det är fackliga, politiska eller andra civilsamhällesorganisationer.
  • Boken kommer innehålla en studiehandledning för att enkelt kunna genomföra en studiecirkel runt innehållet – planera redan nu in en cirkel i din förening.
  • Beställ gärna böcker redan nu till din förening eller organisation, eller som enskild. Böckerna kommer direkt från förlaget så fort den är tryckt, senast i mitten av september, men förbeställningar hjälper oss att planera projektet bättre och minskar risken att du får vänta på leverans.
  • Boka in föreläsning med författaren! Eller boka in oss på Katalys för seminariepass, kurser, föredrag, samtal eller agitation om hotet mot demokratin och vad vi gör för att försvara vår demokratiska ordning. Kanske något för ditt föreningsårsmöte 2025? 
  • Om du eller din förening vill stödja vårt arbete med att försvara demokratin, kan du eller ni stödja genom att skänka en slant till Katalys Swishnummer 123 169 72 91 eller via vårt plusgironummer 694 570-3. Skriv ”Demokrati 2026” på insättningen.

Vi på Katalys är redo att försvara demokratin med opinionsbildning, argument, kunskap och folkbildning. Det är nu det avgörs. Det är vi som avgör hur framtiden blir.

Resultatet på valdagen 2026 är möjligt att påverka genom organisering och opinionsbildning om vi vill. Denna bok och vårt projekt kommer att ha bäring på valresultatet – om vi är många som engagerar oss.

Så här beställer du Angreppet

Förköp boken för endast 179 kronor inklusive frakt! Gå in hos förlaget Arkiv och skriv in rabattkoden ”katalys” i steg två i kassan. (När boken väl är släppt kommer den att kosta 228 kr med frakt.)

Vid gruppbeställningar om 5 exemplar eller fler till en och samma adress kan ni beställa boken för endast 149 kronor inklusive frakt via mejladressen arkiv@arkiv.nu

För större beställningar om mer än 20 exemplar finns möjlighet till ännu större rabatt. Hör av er till Arkiv förlag på arkiv@arkiv.nu


Katalys på sociala medier

        

Missa inte exklusiva erbjudanden och inbjudningar till spännande evenemang – börja prenumerera på Katalys nyhetsbrev!

Genom att anmäla dig till nyhetsbrevet godkänner du vår personuppgiftspolicy